Mukava kokemus kaikille!

Tutustu alla oleviin ohjeisiin, sääntöihin ja vinkkeihin. Näin kokemus on mukavampi omalle seurueellesi ja myös niille, jotka tulevat metsään teidän jälkeenne. Varmistetaan yhdessä, että kaikki voivat viihtyä ja nauttia koirametsäkokemuksestaan!mp
Yyterin koirametsän ohjeet ja säännöt

Mukava kokemus kaikille!

Tutustu alla oleviin ohjeisiin, sääntöihin ja vinkkeihin. Näin takaat mukavan kokemuksen omalle seurueellesi ja myös niille, jotka tulevat metsään teidän jälkeenne. Varmistetaan yhdessä, että kaikki voivat viihtyä ja nauttia koirametsäkokemuksestaan!

Omalla vastuulla

Liikut ja vietät aikaa koirametsässä ja pysäköintialueella aina omalla vastuullasi. Yyterin koirametsä ei vastaa ihmisille tai koirille sattuneista tapaturmista tai omaisuusvahingoista. Varaa mukaan asianmukaiset ensiapuvälineet, kuten laastaria tai muita sidostarpeita.

Metsissä on aina kantoja, juurakoita, kaatuneita puita, risuja, kuoppia ja muita epätasaisuuksia, joiden kanssa voi sattua vahinkoja. Niin myös tässä metsässä, jonka perällä kulkee myös oja. Ilmoitathan meille, jos havaitset erityistä vaaraa aiheuttavia kohtia koirametsässä.

Tulenteko

Alueen grillikodassa voi syödä eväitä ja grillata joka säällä. Tulenteko on sallittu ainoastaan grillikodassa ja vain yli 1,5 h varauksissa. Varmistathan, että tuli on sammunut ennen kuin poistut metsästä. Anna nuotion hiipua rauhassa hiillokseksi. Kun hiilet eivät enää hehku punaisina, voit kaataa nuotioon varoen vettä, lunta tai hiekkaa. Ethän polta nuotiossa muovia tai muuta poltettavaksi sopimatonta materiaalia. Ethän revi tuohta tai ota makkaratikkuja elävistä puista. Käytä tulentekoon varattuja puita säästeliäästi. Harkitse tulenteon järkevyyttä metsäpalovaroituksen aikana.

Pidä silmällä koiraasi

Tarkkaile koirasi puuhia koirametsässä. Erityisesti ensimmäisillä vierailukerroilla kannattaa seurata, miten koira toimii vapaana metsässä. Luoksetulon on hyvä olla hallussa, että saat koiran kiinni varauksen päättyessä.

Valaistus

Yyterin koirametsässä on automaattinen valaistus portilta kodalle. Valaistus toimii ajastuksella ja valot syttyvät ja sammuvat automaattisesti.

Älä jätä koiraa yksin

Koiria ei missään tapauksessa saa jättää yksin metsään. Yyterin koirametsä ei vastaa siitä, jos koirat pääsevät karkaamaan aitojen sisäpuolelta.

Vierailu pimeällä

Jos vierailet koirametsässä pimeällä, kannattaa ottaa mukaan otsalamppu tai taskulamppu. Pimeään aikaan koirilla on hyvä olla heijastin tai valopanta, jotta niitä on helpompi seurailla. Pidäthän koiraasi silmällä koirametsässä tapaturmien ja vahinkojen varalta.

Kaivaminen

Jotkut koirat saattavat innostua kaivamaan metsässä. Ethän anna koirasi kaivaa aidan lähellä tai kulkuväylillä. Tämä siksi, että alue säilyy turvallisena myös muille käyttäjille. Jos koirasi ehtii kaivamaan, peitäthän kuopan ja ota tarvittaessa yhteyttä Yyterin koirametsän ylläpitäjiin sähköpostitse info@yyterinkoirametsa.fi. Haluamme tarjota kaikille mukavan kokemuksen!

Tupakointi

Alueen turvallisuuden vuoksi ja viihtyisyyden ylläpitämiseksi tupakointi on sallittu ainoastaan nuotiopaikalla ja portilla. Käytä tumpeille tarkoitettuja astioita, älä laita tumppeja roskikseen. Ethän myöskään heitä tumppeja maahan – nielty tupakantumppi voi olla koiralle hengenvaarallinen! Etenkin uteliaat pennut saattavat kiinnostua niistä.

Terveys

Koirametsään saa tuoda vain Kennelliiton sääntöjen mukaisesti rokotettuja koiria, joilla ei ole tarttuvia tauteja. Koirametsään ei saa tuoda narttuja, joilla on juoksuaika. Alle rokotusikäisten pentujen metsävierailut oman harkinnan mukaan.

Siisteys

Siivoathan koirasi jätökset kompostoreihin. Suosittelemme keräämään jätökset lapiolla suoraan kompostoreihin, sillä pussit maatuvat hitaasti. Halutessasi voit käyttää saatavilla olevia biohajoavia pusseja. Siisti koirametsä on kaikille mukavampi! Vie maatumattomat jätteet (retkieväiden kääreet ym.) alueelta löytyviin sekajäteroska-astioihin.

Koirien juomavesi

Suosittelemme oman juomaveden ja juomakupin ottamista mukaan koiralle. Metsässä temmeltäessä voi jano yllättää! Yyterin koirametsässä ei ole vesipistettä.

Kengät maaston mukaan

Yyterin koirametsän maasto on suhteellisen tasaista ja helppokulkuista kangasmetsää. Valitse koirametsään samat ulkoiluun sopivat, tukevat kengät, jotka valitsisit muutenkin metsäretkelle.

Huomioita tai palautetta?

Huomasitko alueella vaaraa aiheuttavia seikkoja tai puutteita? Onko sinulla muuta huomautettavaa tai kommentoitavaa? Kerro havainnoistasi Yyterin koirametsän ylläpitäjille sähköpostilla osoitteeseen info@yyterinkoirametsa.fi, kiitos.

Toivotamme rentouttavaa ulkoiluhetkeä Yyterin koirametsässä!

Koirametsä on tarkoitettu yhteiseen ulkoiluun ja leppoisaan liikuntaan koirien kanssa. Metsä soveltuu myös pentu- ja leikkitreffien tai muiden ryhmätapaamisten järjestämiseen sekä koirien kouluttamiseen.

Shopping Cart